Reisvoorwaarden

Boeking en aanbetaling
U kunt als volgt een reis boeken:
·          Via het boekingfsormulier op deze website;
·          per telefoon: 070 – 388 28 67
Na boeking ontvangt u  van ons een factuur/boekingsbevestiging, waarop o.a. staat aangegeven hoe en wanneer te betalen. Wij hanteren een vaste aanbetaling van 15% van het landarrangement plus de volledige ticketkosten (per persoon).
De reserveringskosten bedragen € 20,00 per factuur. Degene die boekt is zowel voor zichzelf aansprakelijk als voor alle deelnemers, die hij/zij aanmeldt. Deze persoon dient 18 jaar of ouder te zijn.

Verlenging van de reis
Vaak is het mogelijk om bij een groepsrondreis eerder heen of later terug te vliegen. Om dit tijdig te kunnen regelen, verzoeken we je dit bij boeking op te geven. Naast de eventuele meerkosten van het ticket brengen we  € 35,- p.p. wijzigingskosten in rekening.

Reissom
Alle in het programma vermelde reissommen zijn per persoon. Bij de groepsreizen zijn inbegrepen: lijn/chartervluchten, rondreis per bus, overtochten, reisbegeleiding, de overnachtingen (volgens programma), veel maaltijden en excursies en een informatiepakket.
Niet inbegrepen zijn: reis- en annuleringsverzekering, visumkoste, bijdrage Calamiteitenfonds. Meer informatie vind je in de uitgebreide reisbeschrijving.

Uitgebreide reisbeschrijving
De uitgebreide reisbeschrijving maakt deel uit van de reisovereenkomst. Lees deze daarom goed door.

Op tijd boeken
Teneinde teleurstellingen te voorkomen, verzoeken we u met klem om tijdig te boeken. Bij boekingen binnen zes weken vóór vertrek kunnen wij daarom de vermelde prijzen niet garanderen.

Overnachtingen
Uitgangspunt van onze rondreizen zijn niet te grote hotels die iets extra’s bieden door de sfeer of de ligging. Afhankelijk van de bestemming is het comfort eenvoudiger of luxer. De kamers zijn vrijwel altijd voorzien van een eigen badkamer. Op cabinreizen overnachten we in eenvoudige bungalows.

Niet doorgaan van de reis
Wanneer minder dan vijf personen voor een reis geboekt hebben, behouden wij ons het recht voor de reis te annuleren. Wij berichten u dit uiterlijk drie weken vóór vertrek, waarna we u direct de betaalde reissom restitueren.

De annuleringsvoorwaarden van DISCOVER Reizen
Op alle reizen in dit programma zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. De brochure “Informatie 2015 ANVR vakantie” waarin deze voorwaarden volledig zijn afgedrukt, wordt met uw reisovereenkomst meegestuurd, maar kan ook schriftelijk of telefonisch worden aangevraagd. De afwijkende annuleringsvoorwaarden die Snow Leopard in overeenstemming met artikel 12, lid 2-c van de ANVR-reisvoorwaarden hanteert zijn als volgt:

Annulering door de reiziger
Bij annulering door de reiziger is deze de volgende bedragen verschuldigd vwb het LANDarrangement: 

. bij annulering tot 8 weken voor vertrek: de aanbetaling;
. bij annulering tussen 8 weken en 4 weken: 25% van de reissom;
. bij annulering tussen 4 weken en 2 weken: 50% van de reissom;
. bij annulering tussen 2 weken en 1 week: 75% van de reissom;
. bij annulering binnen 7 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Voor het annuleren van vliegticket gelden aparte bepalingen, vraag naar de voorwaarden die van toepassing zijn op de voor u geboekte vlucht. Het annuleren van de reisovereenkomst kan uitsluitend per aangetekend schrijven geschieden, waarbij de datum van het poststempel als annuleringsdatum geldt!

Let er verder AUB op dat doorlopende annuleringsverzekeringen soms maar tot € 1500 per reis dekking bieden!

De ANVR reisvoorwaarden kunt u hier nalezen.
Printversie ANVR reisvoorwaarden
De ANVR boekingsvoorwaarden kunt u hier nalezen.

 

Verzekering
Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Een annuleringsrisicoverzekering is zeer aan te bevelen. Wij verzoeken u om ons de naam en het alarmnummer van de betreffende maatschappij van uw verzekering door te geven.

DISCOVER Reizen is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen uit ons programma worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen in dit programma tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze reisvoorwaarden staan afgedrukt in de ANVR brochure ‘Informatie 2015 ANVR-vakantie’.

Duurzaam toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR reisorganisaties hebben zich in ANVR verband sinds 2003 verplicht een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen. In dit programma beschrijven de reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief.
Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren.
U kunt onze milieubeleidsverklaring en milieuprogramma nalezen op de website.
Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij ook een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen in de ANVR brochure en op www.anvr.nl

Informatie van ECPAT
“Wij steunen actief het ANVR en ECPAT- NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar”

Stichting Garantiefonds Reisgelden
Zie voor de voorwaarden: www.sgr.nl

Calamiteitenfonds Reizen
Zie voor de voorwaarden: www.calamiteitenfonds.nl